Wonen

Welk tafelzeil moet ik kiezen?

Een tafelzeil is een ideale manier om jouw oude tafel een nieuw en fris uiterlijk te geven zonder veel geld kwijt te zijn. Je kunt tafelzeilen kopen bij grote winkels en supermarkten, maar dat heeft een paar grote nadelen:

  • de afmetingen zijn universeel en dus niet altijd geschikt voor jouw tafel
  • veel mensen hebben hierdoor dezelfde spullen in huis

Online kopen

Tafelzeil

Wil jij voorkomen dat je tafelzeil identiek is als die van de buren? Dan koop je jouw tafelzeil het beste online. Daar is eindeloos veel keuze in prints en formaten. Kies een opvallend patroon voor wanneer je een feest geeft of tijdens de feestdagen. Geen zin in een knallende print? Ga dan voor een effen kleur. Als je de tafel onder het zeil nog wil laten zien kun je zelfs voor doorzichtig zeil gaan.

Een ander voordeel van online kopen is dat je meer keuzevrijheid hebt in maten. Tafelzeilen in grote winkels gebruiken een aantal standaard maten waar niet elke tafel aan voldoet. Daardoor is je  zeil vaak te groot of net iets te klein. Dat staat niet mooi en is bovendien onpraktisch. Online kun je vaak per meter bestellen of jouw maten doorgeven voor een perfect passend tafelzeil. Je kunt ook meerdere tafelzeilen op maat bestellen zodat je lekker kunt variëren afhankelijk van je stemming. 

Tafelzeil

Doorzichtig tafelzeil

Een van de meest populaire zeilen is de doorzichtige vorm. Dat heeft een verklaring. Met een doorzichtig tafelzeil zie je namelijk nog steeds de tafel eronder.