Verbouwing

Kamersteiger kopen? Dit zijn de punten waar je op moet letten

Wil je werkzaamheden op hoogte uitvoeren in een kamer of buiten? Dan kan een kamersteiger de perfecte oplossing zijn. Maar op welke punten moet je letten bij het kopen van een kamersteiger? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Wanneer kies je voor een kamersteiger?

Kamersteiger

Je kunt een kamersteiger kopen, maar je zou natuurlijk ook een ladder kunnen gaan. Een kamersteiger is handig als je niets tegen de muur wilt hebben staan en gemakkelijker wilt kunnen werken.

Wil je de steiger buiten plaatsen? Dan kies je normaal gesproken voor een rolsteiger, maar een kamersteiger kun je ook buiten gebruiken. Het nadeel van een kamersteiger is dat het geen verstelbare wielen heeft, waardoor je hem niet horizontaal vlak kunt stellen. Daarbij zijn kamersteigers vaak ook niet zo hoog. Als je een kamersteiger (ook) buiten wilt gebruiken, is het aan te raden om hiervoor in hoogte verstelbare wielen aan te schaffen.

Kamersteiger

Hoogte

Natuurlijk is de hoogte van de kamersteiger van groot belang. De werkhoogte – die vaak op de verpakking staat aangegeven – is twee meter zo hoog als de platformhoogte. Dit is gemiddeld gezien de werkhoogte waarop je kunt werken met de steiger. Bereken hoe hoog je maximaal moet kunnen werken en kies aan de hand daarvan een kamersteiger uit die hoog genoeg is.

Extra materialen

Soms kan het handig zijn om extra materialen aan te schaffen voor je kamersteiger. Zoals hierboven al genoemd kunnen verstelbare wielen een uitkomst zijn als je de steiger ook buiten wilt gebruiken. Daarnaast kun je erover denken om ook stabilisatoren, extra platformen of andere materialen te kopen.