Wonen

Rugklachten? Laat een kussen op maat maken

Wanneer we klachten ervaren in onze rug, nek of benen dan denken we bijzonder genoeg niet in eerste instantie aan ons meubilair. Toch zouden we dat wel moeten doen, want een kussen op maat maken in plaats van een eigenlijk ongeschikt kussen gebruiken is in veel gevallen de oplossing.

Met name tuinmeubelen worden niet altijd geleverd met kussens die aan je wensen voldoen. Wellicht kun je dan een kussen op maat laten maken om toch tot het gewenste resultaat te komen. Het heeft namelijk een aantal grote voordelen om zelf een kussen uit te zoeken:

kussen op maat maken
  • Je kunt kiezen voor comfortabele kussens naar jouw wens en hoeft geen genoegen te nemen met standaard meegeleverde kussens
  • je kunt de kussens afstemmen op jouw smaak
  • je kunt kussens alsnog perfect laten passen om jouw meubelen

Kussens die passen

Natuurlijk kun je ook gewoon in de winkel nieuwe kussens kopen voor op je bestaande meubilair. Helaas zullen die maten echter niet altijd perfect overeen komen. Nu kun je natuurlijk kiezen voor een kussen dat net iets te groot of juist te klein is, maar dat heeft weer een groot voordeel: het draagt niet bij aan je zitcomfort. Het kussens wordt immers niet gebruikt zoals het bedoeld is. 

kussen op maat maken

Een kussen volledig zelf samenstellen garandeert jou dat je kussens hebt die je niet na een jaar weer moet vervangen omdat ze te snel slijten, klachten veroorzaken of toch niet passen bij je meubelset.