Bouwhuis

Wat moet je weten over een constructieberekening dakopbouw?

Speel je met het idee om een dakopbouw te realiseren bij je woning? Dan spreekt het voor zich dat er verschillende zaken zijn waar je rekening mee zal willen houden. Eén van de belangrijkste punten heeft te maken met het laten uitvoeren van een constructieberekening dakopbouw. Het spreekt namelijk voor zich dat het uitbreiden van de dakconstructie bepaalde risico’s voor de stabiliteit van het pand met zich mee kan brengen. Om ervoor te zorgen dat de stabiliteit van de woning niet wordt aangetast door de werkzaamheden is het laten uitvoeren van een constructieberekening van groot belang. Alles wat je hierover zeker moet weten ontdek je hieronder op deze pagina! 

Waarom realiseren mensen een dakopbouw bij hun woning?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat het realiseren van een dakopbouw tegenwoordig ongelofelijk populair is. Heel wat mensen kiezen er dan ook in de praktijk voor om hun woning op die manier uit te breiden. Op zich is dat inderdaad een zeer interessante keuze. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de realisatie van een dakopbouw gepaard gaat met bepaalde werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Daarbij dient er niet alleen rekening te worden gehouden met de kosten voor het realiseren van de dakopbouw op zich, daarnaast zal je ook verplicht een constructieberekening dakopbouw moeten laten uitvoeren. 

Welke zekerheid biedt een constructieberekening dakopbouw?

De stabiliteit van de woning kan op verschillende manieren in het gedrang komen. Het spreekt voor zich dat de dakconstructie een zeer significante constructie is die in de praktijk zonder meer een impact kan hebben op de stabiliteit van het pand. Het laten uitvoeren van een constructieberekening zorgt ervoor dat er vrij precies kan worden berekend welk gewicht er op de dragende delen van de constructie komt te liggen. Dit betekent dat er geen gevaar meer is voor wat het mogelijks verzakken van het pand betreft. Ook het risico op scheurvorming kan op deze manier danig worden ingeperkt.

In bepaalde gevallen is het laten uitvoeren van een constructieberekening niet verplicht. Dat is wel het geval wanneer je een dakopbouw wenst te realiseren. Dit betekent uiteraard dat je ook niet onder de kosten constructieberekening dakopbouw uit kan komen. Je zal hier dus sowieso rekening mee moeten houden bij het bepalen van het budget voor de verbouwingen. 

Hoeveel kost een constructieberekening dakopbouw laten uitvoeren?

Wanneer je, je gaat verdiepen in de kosten die aangerekend kunnen worden voor het uitvoeren  van een constructieberekening zal je al snel tot de conclusie komen dat deze sterk afhankelijk zijn van het soort onderdeel van de woning waarvoor de berekening wordt uitgevoerd. Bij het realiseren van een dakopbouw zal je kunnen vaststellen dat het met deze kosten erg goed meevalt. De gemiddelde kostprijs hierbij is dan gelegen tussen de 150 en 500 euro. Hou er zoals eerder reeds aangegeven hoe dan ook rekening mee dat de keuze voor het laten uitvoeren van een constructieberekening in dit geval niet vrijblijvend is. Je bent immers wettelijk verplicht om ze uit te laten voeren wanneer er aanpassingen aan de constructie van het dak worden uitgevoerd. Laat jouw constructieberekening uitvoeren door Constructieshop.nl!