Woning en Tuin

Wat is hr++ glas?

Als jij op zoek gaat naar ruiten voor je woning, dan is de kans groot dat je hr++ glas tegenkomt, naast enkelglas, dubbelglas en tripleglas. Voor de meeste mensen is het niet helemaal duidelijk wat het verschil nu is tussen al deze varianten en voor welke zij het beste kunnen kiezen. Wat is nu bijvoorbeeld precies hr++ glas en is dit nu wel of niet een goede keus? Als jij alle ramen gaat vervangen, dan wil je natuurlijk wel meteen de juiste glassoort kiezen, je wilt immers niet binnen de kortste keren al weer met deze klus aan de slag moeten gaan. Daarom is het aan te raden om je eerst wat in te lezen, zodat je zeker weet dat je goed kiest!

Hr++ glas

Zoals gezegd zijn er verschillende opties als jij de ruiten gaat vervangen. Een van de opties is enkelglas, dat bestaat uit één enkele laag. Dit is een product dat eigenlijk nauwelijks meer gebruikt wordt, vanwege de slechte isolerende werking. Er wordt tegenwoordig eigenlijk altijd gekozen voor dubbelglas, tripleglas of hr++ glas. Wat zijn nu de verschillen? Bij dubbelglas bestaat de ruit uit twee glaslagen, waar ruimte tussen gelaten wordt. Deze ruimte wordt gevuld met lucht en door de dubbele glaslaag en luchtlaag heeft deze een goede isolerende werking. Bij hr++ glas heb je eigenlijk hetzelfde, maar de ruimte tussen de glaslagen is niet gevuld met lucht, maar met speciaal edelgas. Bovendien is één kant ook nog eens gecoat, wat nog voor extra isolering zorgt. Bij triple glas heb je geen twee, maar drie lagen. Voordeel daarvan is dat de isolerende werking nog sterker is, maar het geheeld neemt ook meer ruimte in beslag en dat is niet in ieder raam mogelijk. Daarom kiezen de meeste mensen nu voor hr++ glas, dit past in nagenoeg alle ramen en je profiteert van verschillende voordelen.

Voordelen

Wat zijn nu die voordelen waar je van profiteert als je jouw enkelglas vervangt door hr++ glas? Je profiteert dan van:

  • een lager energieverbruik
  • hoger wooncomfort
  • minder geluidsoverlast

Doordat de ramen dan veel dikker en daardoor beter geïsoleerd zijn, lekt er veel minder warmte weg naar buiten. Je verwarmingssysteem hoeft dan ook minder hard te werken om het in huis op een aangename temperatuur te krijgen. Daardoor zal jouw energieverbruik significant omlaag gaan en zul je een lagere energierekening krijgen. Bovendien is dit natuurlijk ook gunstig voor de natuur, hoe minder energie jij verbruikt, hoe minder er opgewekt hoeft te worden en hoe minder uitstoot er is. Hr++ glas mag dus eigenlijk niet ontbreken als jij je leven wilt verduurzamen! Daarnaast zorgt het ook voor een hoger wooncomfort. De ramen zijn niet langer koude plekken in je huis en je krijgt hierdoor minder last van tochtstromen. Het wordt daardoor gewoon aangenamer binnen. Bovendien dringen geluiden van buiten veel minder gemakkelijk door naar binnen. Dat is erg prettig als je in een drukke buurt woont en thuis graag wat rust wilt. Reden genoeg dus om voor hr++ glas te kiezen! Wil jij hiermee aan de slag gaan? Ga dan naar GlasGigant, daar kun je dit eenvoudig op maat bestellen!