Bouw

Wat is het doel van een gietvloer?

Er zijn erg veel verschillende soorten gietvloeren, onder deze term vallen diverse vloeren die gegoten aangebracht worden. Dit zijn vormen van afwerkvloeren, deze zijn gemiddeld tussen de 2 tot ongeveer 6 centimeter dik. Ze kunnen zowel cementgebonden of calciumsulfaat houdend zijn. De gietvloer kan ook gebruikt worden als vloerbedekking in de industrie en de privé sector. In de privé sector draait het bij deze vloeren vooral om het uiterlijke belang, verder hebben ze geen belangrijke functionaliteit. Een gietvloer is letterlijk een afwerklaag die op een dragende vloer worden aangebracht. Door het gieten van specifieke stoffen harden deze lagen snel uit.

gietvloeren

Waar worden gietvloeren van gemaakt?

Gietvloeren kunnen worden opgebouwd uit verschillende stoffen. Zo kunnen ze worden opgebouwd uit beton, oftewel gietbeton. Verder kunnen ook kunststoffen zoals polyurethaan of epoxy worden gebruikt. Verder worden er regelmatig ook mengsels van cement en kunststof gebruikt. Er bestaan ook snel uithardende vloeren, over het algemeen zijn deze van het kunststof PMMA gemaakt. In de industrie worden vooral epoxy vloeren gebruikt, doordat ze resistent zijn voor veel zuren. Bedrijven die veel met voedsel werken kiezen voor epoxy in verband met de hygiëne. In woonhuizen, kantoren en winkels wordt vaak een PU vloer gegoten.

Waarom kies je voor een gietvloer?

Als je jouw gietvloer goed laat leggen dan kan je hier jaren plezier van hebben. Vaak zijn deze vloeren namelijk een aanvulling op jouw interieur, waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken. Gietvloeren zijn tegenwoordig ook in bijna alle kleuren en combinaties beschikbaar. Van een betonlook tot een specifieke kleur, daarbij kan je ook kleuren mixen laten maken. Hierdoor heb je altijd een vloer die bij jouw interieur past. Verder gaat een gietvloer gemiddeld ook langer mee dan andere vloeren. Dit is een van de redenen dat dit type vloer steeds populairder wordt. Het is namelijk een ware toevoeging aan jouw ruimte.