Tuin

De glansmispel als groenblijvende leiboom

De glansmispel, ook wel de photinia genoemd, is een boom met een hoge sierwaarde. Vele mensen in Nederland hebben er een in hun tuin staan. De boom staat bekend om zijn veelzijdigheid van kleuren en vorm. Tijdens de bloei en groei van de boom krijgen de nieuwe bladeren een opvallende rode kleur. Daarna worden de bladeren roodgroen. In het late voorjaar groeien er ook prachtige witte bloemen aan de glansmispel. Er bestaan verschillende soorten glansmispel bomen. Een veel verkochte variant is de glansmispel leiboom. In deze variant wordt hij ook wel de lei glansmispel genoemd. Een opvallend kenmerk aan van de glansmispel leiboom is dat hij het hele jaar door groen blijft.

De voordelen van een groenblijvende leiboom

Een veel verkochte variant van de glansmispel is dus de leiboom. Zoals aangegeven zijn deze glansmispel leibomen groenblijvend. Doordat de boom het hele jaar door groenblijvend is zorgt deze boom voor veel privacy. De buren of andere voorbijgangers kunnen door deze boom niet meer zo makkelijk de tuin in kijken. Helemaal wanneer je de leiboom twee keer per jaar snoeit blijft de boom erg vol en creëer je als het ware een haag. Groenblijvende leibomen hebben ook een hele hoge sierwaarde. Ze zorgen voor extra kleur in de tuin, zeker wanneer de andere bomen al hun bladeren verliezen in de herfst. Naast de glansmispel bestaan er ook nog andere varianten van de groenblijvende leiboom.

Andere varianten van de groenblijvende leiboom

De glansmispel is niet de enige variant van de groenblijvende leiboom. Andere bekende soorten zijn de lei laurierkers, de lei olijfwilg en de steeneik leiboom. De lei laurierkers is een van de bekendste groenblijvende leibomen. Het is een van de sterkste groenblijvende leibomen die er bestaan. De boom staat bekend om zijn prachtige donkergroene bladeren en witte bloemen in het voorjaar. De lei olijfwilg is een hele authentieke boom. Het is een echte eyecatcher in de tuin. Vooral de diverse kleuren van de bladeren maken deze boom opvallend. Ten slotte is de steeneik leiboom een prachtige boom met een mediterraan tintje. De kleurencombinatie van grijs en groen maakt het een hele karakteristieke boom.