Geen categorie

Waarom domotica een goed idee is

Heb je al eens gehoord van domotica? Het is een verzamelnaam voor (technologische) toepassingen die jouw leven in huis makkelijker of leuker maken. Dit wordt gedaan door alledaagse onderdelen van je huis in verbinding te stellen met het internet, zodat je ze vanaf iedere locatie kunt aansturen en er zo nog veel meer mee kunt doen dan voorheen mogelijk was. Maar waarom is dit precies een goed idee? Dat hebben we in deze blog voor je op een rijtje gezet!

Extra comfort

In de eerste plaats levert domotica je simpelweg extra comfort op. Er is zelfs een domotica merk dat Comfortica heet! Wat dacht je bijvoorbeeld van verlichting die zich automatisch aanpast aan de tijd van de dag, waardoor je onbewust veel prettiger in je vel zit omdat de verlichting thuis precies aansluit op dat wat jouw onderbewustzijn op dat moment het beste kan waarderen. Dat is natuurlijk niet niks! Zo zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk.

Controle

Ook zorgt domotica ervoor dat je veel meer controle hebt over wat er in je huis gebeurt. Je kunt met

FIBARO domotica systemen bijvoorbeeld vanaf de bank je verlichting aanzetten, of vanuit bed je koffiezetautomaat inschakelen. Hoe luxe is dat? Precies, super luxe!

Energie en geld besparen

Tot slot is een belangrijk voordeel van domotica dat je er zowel energie als geld mee bespaart. Dit werkt op verschillende manieren. Een goed voorbeeld is slimme verlichting op basis van domotica. Deze kun je instellen met tijdsschema’s of sensoren, waardoor er nooit verlichting aanstaat op plekken waar je dat niet nodig hebt. Op die manier verbruik je dus ook veel minder energie voor je verlichting, wat je uiteraard ook weer terug zult zien in de energierekening die voor veel huishoudens vaak al duur genoeg is ieder jaar!