Geen categorie

 Nieuwe versus gebruikte palletstellingen: voor- en nadelen

De definitie van pallet stellingen zit al in de naam verwerven van het stelling type. Het is een stelling die in het magazijn wordt toegepast waar verschillende goederen op een pallet worden opgeslagen. Een palletstelling bestaat uit 2 grote onderdelen: liggers en staanders, die in het vakjargon ook wel jukken worden genoemd. De liggers en staanders zijn te verkrijgen in diverse maten. Ook de diepte afmetingen verschillen volgens de individuele wensen die je wil. De meest normale afmetingen van pallet stellingen hebben een diepte van 1100 millimeter. De modale norm voor het opslaan van europallets. Door het praktisch toepassen van de legborden in de pallet stelling kan je de stelling multifunctioneel gebruiken voor verschillende allerhande goederen. De systeem pallet stellingen die je op de markt vindt, zijn haast eindeloos.

 Nieuwe versus gebruikte pallet stellingen kopen

De prijs van een nieuwe pallet stelling ligt een stuk hoger dan een tweedehandse stellingen. Het grootste pluspunt van spiksplinternieuwe stellingen is dat de stelling een langer leven is beschoren dan een gebruikte. Ook op ethisch vlak scoren nieuwe stellingen best en passen beter bij het interieur van een magazijn. Daarnaast kan je nog profiteren van een fabrieksgarantie wat bij gebruikte pallet stellingen niet het geval is. Belangrijk is dat je nagaat welke krassen en gebruikssporen op de liggers en staanders te vinden zijn. Zie vooral dat je gebruikte pallet stellingen voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen.

 Welke zijn de aandachtspunten als je pallet stellingen koopt?

Eerst zal je je moeten afvragen waarvoor de pallet stellingen gaan gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld voedselwaren wil stapelen, dan is uiteraard een nieuwe stelling aan te raden in plaats van tweedehandse pallet stellingen omwille van hygiënische redenen. Als het voor allerhande goederen wordt gebruikt, maakt het weinig uit en kan je de voorrang geven aan een goedkopere pallet stelling. Kijk vooral naar de conditie van de pallet stellingen zoals roest, eventuele beschadigingen en het draagvermogen. Laat bij een tweedehandse aankoop altijd de stelling keuren door een deskundige inspecteur die de veiligheidsvoorschriften nauwgezet controleert.