Geen categorie

Een leuk en duurzaam alternatief

Trendy, duurzaam en eindeloze opties om mee te decoreren. Of u nu uw bruiloft in bohemian thema wil aankleden, een leuke krans wil maken voor op uw voordeur of het zonde vind om maar een week te genieten van iets fleurigs in uw huis. Er wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor droogbloemen of een combinatie van gedroogde grassen en verse bloemen. U vindt droogbloemen en grassen in verschillende stijlen, kleuren en bewerkingen bij een groothandel droogbloemen. Het is een goed alternatief op het gebruik van verse bloemen omdat het mogelijkheden biedt tot hergebruik van decoraties en het bewaren van een boeket van een speciaal moment.

Flowerclouds en photobooths

Er zijn verschillende trends in het gebruik van droogbloemen wat betreft bruiloften. Trouw websites en blogs staan vol met ’flower clouds’. Flower clouds zijn grote bloemstukken gemaakt van droogbloemen en grassen, opgehangen aan het plafond of bevestigd aan de muur. Het is een wolk van bloemen, die een leuk effect kan geven aan een ruimte en prachtige foto’s kan opleveren. Ook wordt er vaak gebruikt gemaakt van droogbloemen in ‘photobooths’. Er wordt een stellage of krans gecreëerd zodat u een leuke achtergrond heeft waar gasten en het bruidspaar kunnen poseren. Mocht u gebruik willen maken van droogbloemen voor uw flower cloud of photobooth dan kunt u deze uitzoeken bij een groothandel droogbloemen.

Droogboeketten

Niet alleen worden trouwlocaties aangekleed met droogbloemen, ook wordt er steeds vaker voor een een droogboeket gekozen. Dit kan een volledig droogboeket zijn, maar ook een combinatie van droogbloemen en verse bloemen geven een speels geheel. Op deze manier heeft u een leuke herinnering voor na de bruiloft. Droogboeketten kunnen afhankelijk van het soort grassen en bloemen maanden tot zelfs jaren bewaard blijven. Houd u rekening met zonlicht, deze kunnen verkleuring veroorzaken. Ook houden droogbloemen niet van vocht en kunnen ze kwetsbaar zijn, dus is het beter om ze niet te vaak te verplaatsen.