Wonen

De voordelen van raamfolie voor je op een rijtje.

Vaak willen mensen iets tegen de inkijk en voor de inval van het licht. Veel mensen kiezen daarom voor gordijnen. Maar, wat als ik je vertel dat er ook andere mogelijkheden zijn? Hierbij kun je denken aan raamfolie op maat. Raamfolie heeft niet alleen een praktisch en functioneel deel, maar het is ook nog eens hartstikke decoratief. Er zijn veel voordelen van raamfolie. Ik zet ze voor je op een rijtje. In dit artikel lees je over enkele voordelen die raamfolie te bieden heeft.

Inkijkwerend

Vaak worden er gordijnen gekozen voor het beperken van de inkijk, maar dit kun je ook prima realiseren met raamfolie. Het voordeel is dat raamfolie de doorkijk blokkeert, terwijl er nog gewoon mooi, natuurlijk buitenlicht naar binnen kan schijnen. De mate van inkijk werendheid is uiteraard per raamfolie verschillend. Zorg er daarom voor dat jij weet wat je wil als het gaat om de mate waarin de raamfolie de inkijk weert.

Raamfolie op maat

Zonwerend

Natuurlijk zijn een zonnestralen super fijn. Heerlijk! Maar, als de zonnestralen naar binnen schijnen en je verblinden is dat minder leuk. Ook kan het hinderlijk zijn als er zonnestralen schijnen op de televisie, waardoor jij jouw favoriete televisieprogramma niet meer goed kunt volgen. Daarnaast werkt de raamfolie ook warmtewerend. Zo bewaar je een koel huis tijdens de warme dagen. Er is geen airco meer nodig! Je bespaart dus een hoop kosten.

Inbraakwerend

Inbrekers? Die zullen minder snel jouw huis uitkiezen dankzij de raamfolie. Meestal willen inbrekers het risico niet wagen om gepakt te worden als zij niet weten of er überhaupt iets waardevols te halen valt. Dit kunnen de inbrekers van jouw huis in ieder geval niet weten, vanwege de inkijkwerendheid. Kortom, de raamfolie zorgt ervoor dat inbrekers niet kunnen zien wat er in jouw huis staat, waardoor ze minder snel de moeite zullen nemen om daar een inbraak voor te wagen.