Keuken

Wat zijn luxe keukens?

Als je de term luxe keukens hoort denk je meteen aan dure keukens, maar wat houd precies een luxe keuken in en wat maakt een luxe keuken? Een luxe keuken is vaak groot, zodat er veel moderne keukenapparatuur in kwijt kan zoals een vaatwasmachine, koel vriescombinatie met speciale functies, een moderne oven en niet te vergeten en strakke design kraan met een mooie wasbak. Ook definieert een luxe keuken de hoge kwaliteit materialen die worden gebruikt. Dit kan een wat duurdere soort hout zijn, maar ook vaak hoogglans materialen.

​luxe keukens

Kies je voor strak en minimalistisch of juist kunst en kitscherig landelijk?

Ieder zijn smaak is natuurlijk verschillend, de ene houd van een minimalistisch ontwerp waarbij veel hoogglans zwart en witte kleuren worden gebruikt en de ander die houd juist van een landelijk wit ontwerp. Toch wanneer we kijken naar luxe keukens, dan zie je vaker donkere kleuren terugkomen waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van mooie grote tegels of juist een betonlook vloer. In een strak en moderne keuken kom je accessoires ook nauwelijks tegen, want dit verstoord het strakke uiterlijk. In een luxe keuken is namelijk ook genoeg ruimte om je keukengerei netjes op te bergen en dit zit dus vaak verscholen in lades.

Bij een landelijke keuken is dit juist het omgekeerde. Hier hangt vaak veel keukengerei aan de muur in de buurt van de kookplaat. Ook is het bij een landelijke keuken niet raar om potten met pasta, of andere kook ingrediënten op je aanrecht te hebben staan. Dit maakt de keuken wat huiselijker en geeft het wat meer sfeer mee.