Wonen

Woonkamer inrichten

Huis gekocht

Gefeliciteerd. Je hebt net een nieuw huis gekocht met je gezin. Je oude huis heb je goed verkocht, dus er is wat geld om het nieuwe onderkomen nieuw in te richten.

Dus we gaan naar de woningboulevard. Maar wat een keuze in banken, stoelen en tafels zeg. Wat moet je dan kiezen?

We helpen je een handje met een paar tips voor het inrichten van je woonkamer.

hoekbank industrieel

Woonkamer inrichten

We lichten in dit geval de woonkamer even uit. En dan nog wat specifieker, de zithoek.

Wat wil je in je zithoek hebben? De kern is, er moeten zitplaatsen zijn en er moet natuurlijk een tafel in komen te staan.

Zitplaatsen

We spitsen ons even toe op de zitplaatsen. En dan met name de banken. Dit is al een project op zich om hier de juiste keuze in te maken.

Wil je 1 bank? of wil je meerdere banken plaatsen?

tweezits bank

Er is natuurlijk de welbekende tweezitsbank. Deze is praktisch en compact. Hij neemt niet veel ruimte in. Nadeel is natuurlijk dat er maar twee mensen op kunnen zitten.

Hoekbanken

Als we naar een wat grotere bank kijken komen we al snel op de hoekbanken. De hoekbank heeft de reguliere driezitsbank een beetje verdreven.

De hoekbanken zijn er wel in verschillende formaten. Let ook even op de leuning aan de zijkanten.

Veel hoekbanken hebben maar aan 1 kant een zijleuning. Persoonlijk zou ik gaan voor een bank met aan beide kanten een zijleuning. Dan kun je aan allebei de kanten lekker tegen de kant aan hangen.

Qua model is er bijvoorbeeld de hoekbank industrieel. De hoekbank industrieel is een stoere bank met een mooi uiterlijk. Deze past eigenlijk in elk huis.

Let ook even op de hoofdsteunen. Bij veel banken kun je de hoofdsteunen in hoogte verstellen. Echt een aanrader. Je kunt er dan voor kiezen wat rechter op te zitten of lekker onderuit gezakt een filmpje kijken.

Ook zijn er banken met opbergruimte er onderin. Erg praktisch om bijvoorbeeld literatuur of kussentjes in op te bergen.

Maak een bewuste keuze voor het materiaal. Heb je nog hele jonge kinderen, dan is een makkelijk afneembaar materiaal wellicht verstandig.