Wonen

Signalen voor een waterontharder

Wanneer je nog niet zeker weet of je een waterontharder nodig hebt is het goed om deze blog even te lezen. Hierin benoemen we een aantal factoren die laten zien dat een waterontharder interessant zou zijn voor jou. 

Allereerst is het belangrijk om even te benoemen wat een waterontharder precies doet. Dit is een apparaat dat aangesloten wordt op je waterleiding waardoor calcium en magnesium uit het water gefilterd wordt. Wanneer deze ionen wel aanwezig zijn in je water kunnen er problemen optreden zoals kalkaanslag. 

Nu gaan we kijken naar de belangrijkste signalen voor een waterontharder, mocht je last hebben van één of meer onderstaande problemen dan is het zeker interessant om te kijken naar wat een waterontharder voor jou kan betekenen. 

Last van huidaandoeningen

Hard water kan dramatisch zijn voor je huid, dit water zorgt namelijk voor het uitdrogen van je huid. Wanneer je sowieso al last hebt van een droge, gevoelige huid kan dit verergerd worden. Zeker huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen nog erger worden door hard water, zacht water daarentegen kan juist deze klachten verlichten. Het is wel belangrijk om goed te onthouden dat zacht water geen geneesmiddel op zich is, het kan wel de klachten verminderen. 

Sneller verslijten van huishoudelijke apparaten

Kalkaanslag kan zich gaan bevinden rondom verwarmingselementen van diverse huishoudelijke apparaten. Denk hierbij aan apparaten zoals je wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat en waterkoker. Wanneer je dit proces zijn gang laat gaan zullen je apparaten sneller slijten en kapot gaan. 

Kalkaanslag

Bij het verhitten van water krijgt kalk de mogelijkheid zich te gaan vastzetten, dit laat een harde witte laag achter op onder andere kranen en muren in de douche. De aanslag die de kalk achterlaat is erg hardnekkig en lastig weg te krijgen.  

Onvoldoende werking van wasmiddelen

Met hard water schuimen zepen en andere wasproducten minder goed, waardoor ze ook minder goed reinigen. Ook blijft uw wasgoed erg hard, zelfs als u een wasverzachter gebruikt.

Wanneer je één of meer van deze problemen ervaart kan een waterontharder oplossing bieden, kijk gerust verder voor de mogelijkheden bij jou thuis.