Wonen

Hoe verander je je oude deur in een uniek kunstwerk?

Ben je op zoek naar een manier om je huis of kantoor op te knappen, maar wil je geen fortuin uitgeven? Overweeg dan eens om een oude deur een opknapbeurt te geven en er een nieuwe eyecatcher van te maken. Door een oude deur te pimpen kun je hem met een paar eenvoudige stappen van gewoon naar buitengewoon veranderen. Laten we eens kijken hoe je je oude deur de make-over van zijn leven kunt geven. 

Koop een oude deur 

De eerste stap bij het transformeren van je oude deur is natuurlijk het vinden van een deur. Je kunt ze overal vinden; tweedehandswinkels, rommelmarkten, maar ook www.destijdsch.nl is een goede plek om te beginnen met zoeken. Heb je er eenmaal één gevonden die bij je stijl en wensen past; haal hem dan op en neem hem mee naar huis! 

Schilder je deur 

Schilderen is de gemakkelijkste manier om een oude deur op te knappen. Kies kleuren en patronen die passen bij je bestaande inrichting of ga helemaal los en wees creatief! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, heeft Pinterest genoeg ideeën voor inspiratie. Het beste van schilderen is dat als je het toch niet mooi vindt, je altijd opnieuw kunt beginnen! Bovendien hoeft schilderen niet duur te zijn; er zijn veel betaalbare opties verkrijgbaar bij de bouwmarkt.  

Versier je deur 

Als schilderen niet helemaal je stijl is, waarom probeer je het dan niet te versieren? Versieren is een andere geweldige manier om een anders saaie deur wat persoonlijkheid te geven. Probeer unieke snuisterijen toe te voegen, zoals vintage deurknoppen of interessante muurkunst ernaast. Je kunt ook sjablonen of stickers gebruiken voor extra flair. Er zijn geen grenzen aan het soort decoraties dat je kunt toevoegen. Wees creatief en heb er plezier in! 

Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je een gewoon voorwerp veranderen in iets heel bijzonders. Of je nu kiest voor verf of versiering; Het lijdt geen twijfel dat je door je oude deur te veranderen jouw kamer in huis of op kantoor kunt veranderen in iets unieks en opvallends.