Tuin

Hoe knap je goedkoop je tuin op? Dat doe je zo!

Niet iedere Nederlander heeft helaas een dikke portemonnee. Voor iedereen die niet onbeperkt geld kan uitgeven, geldt dat er op de kleintjes gelet moet worden. Als je in deze situatie zit, of gewoon zuinig bent, en je tuin wilt moderniseren, dan kun je dit gelukkig prima op een voordelige manier doen. In dit artikel hebben we enkel adviezen voor je verzameld die je helpen om op een goedkope manier je tuin op te knappen. Doe er je voordeel mee en spaar, net als veel andere slimme Nederlanders, een hoop geld uit!

Kies voor goedkope tuinmeubelen

Wanneer je nieuw tuinmeubilair gaat kopen, kies dan voor goedkope tuinmeubelen. Goedkope tuinmeubelen kun je het beste scoren in de aanbieding, bijvoorbeeld aan het einde van het hoogseizoen of als er een actieweek is bij een tuincentrum. Een optie is ook om te kiezen voor gebruikte tuinmeubels en die – mocht dat nodig zijn – zelf op te knappen. Je spaart dan een hoop geld uit!

goedkope tuinmeubelen

Maak je eigen tuinontwerp en besteed deze klus NIET uit

Uiteraard kun je bij het ontwerpen van een andere tuin deze klus uitbesteden aan een hovenier of een professionele tuinman. Je bent dan gegarandeerd van een schitterend ontworpen tuin, die praktisch, stijlvol en logisch ingedeeld is. Maar realiseer je wel dat dit een dure keuze is. en je ook zelf een tuin kunt ontwerpen. Online zijn er genoeg tips en tools te vinden voor het zelf vormgeven van je droomtuin. Ga dus op onderzoek uit en regel zoveel mogelijk zelf.

Je schutting opknappen kan ook op een voordelige manier

De tuin renoveren en een nieuwe frisse look geven kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Ben je bijvoorbeeld helemaal klaar met je huidige schutting? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe schutting te (laten) plaatsen. Een veel voordeligere optie is je bestaand schutting te reinigen en schuren, en deze vervolgens van een frisse en moderne beitslaag of laklaag te voorzien. Zo bespaar je geld. Jouw schutting kan er weer een flinke tijd tegenaan en jij geniet weer volop van je tuin!