Bouw

Druk in de weer met je verbouwing

Ben je druk in de weer met je verbouwing? Dan ben je waarschijnlijk ook veel wooninspiratie aan het opdoen. Een leuke manier om wooninspiratie op doen is door het lezen van artikelen over wonen. Dit kan bijvoorbeeld op de website woontrends. Artikelen op websites zijn vaak relatief kort. Je kan rustig tussen twee meetings door een artikel lezen. Zo kan je meer leren over woningen en interieur. Meer leren over interieur kan je direct terugzien tijdens het verbouwen. Je gaat je huis veel beter kunnen inrichten dan. 

Hang een wereldkaart aan de muur en laat zien waar je bent geweest 

Als je je huis gaat inrichten wil je ook dingen hangen aan de muur. Een leuke manier om je huis meer eigen te maken is door een wereldkaart op te hangen. Je kan dan op de wereldkaart aangeven waar je bent geweest. Dit kan je doen door de landen weg te krassen of door er een punaise in te prikken. Zo maak je van de wereldkaart echt een unieke poster. Iedere keer dat je er naar kijkt, doet het je denken aan die prachtige reizen. Heerlijk! 

Niks is vervelender dan wespen in je huis 

Gelukkig hebben we er tijdens de wintermaanden minder last van. In de zomer is het wel een groot probleem. Wespen. Niks is vervelender dan last hebben van wespen in je huis. Op internet kan je talloze manieren vinden om wespen uit je huis te krijgen. Het liefst wil je natuurlijk dat ze gewoon niet binnen komen. Een goede manier op te zorgen dat ze je huis niet in kunnen is door bijenbekjes tegen ongedierte te plaatsen. Bijenbekjes plaats je in open stootvoegen. Zo maak je de open stootvoegen dicht. Dan kunnen de bijen in ieder geval niet meer via stootvoegen naar binnen. 

Koop niet te veel voor je verhuizing 

Vaak weet je wel een paar weken van te voren dat je gaat verhuizen. Dan wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen met meubels en accessoires kopen. Probeer jezelf een klein beetje in te houden. Als je echt een mooi interieur wilt creëren moeten de spullen wel goed op elkaar aansluiten. Naast dat het een geheel moet zijn, moet het ook mooi in de kamer staan. Dit kan best lastig zijn als je er nog niet woont. Ga dus pas echt aan de slag met het interieur als je al vaker in je nieuwe huis bent geweest. 

Geef je oude meubels een nieuwe uitstraling 

Wil je niet alleen maar nieuwe meubels kopen, maar passen je oude meubels niet meer goed in je nieuw huis? Dan kan je proberen om je oude meubels een nieuwe uitstraling te geven. Dit kan je op verschillenden manieren doen. Bij een bank of stoel kan het soms al genoeg zijn om er alleen een nieuw kussentje op te leggen. Soms heeft het iets meer werk nodig. Dan kan je de kleur van de bank veranderen door een nieuwe hoes te kopen. Andere meubels kan je makkelijk veranderen door ze te verven. Een andere kleur geeft je meubels een totaal andere uitstraling. Probeer het maar eens!