Geen categorie

Bevordering van de werksfeer door interieur

Na twee lange jaren van thuiswerken lijkt het eindelijk weer tijd om terug naar kantoor te keren. Waar dit voor sommigen als een overwinning voelt, hadden anderen het thuiswerken graag nog even doorgezet. Of jouw medewerkers nou wel of niet met tegenzin naar de fysieke werkvloer terugkeren, een goede werksfeer en een fijne werkruimte zijn altijd van belang voor het welzijn van medewerkers en werkgevers. Dan rest alleen nog de vraag, waar en hoe begin je met het creëren van een dergelijke werksfeer?

Rust terugbrengen is essentieel

Eerst is het belangrijk om de werkruimte te overzien. Grote ruimtes vragen al sneller om het welbewust moeten creëren van een huiselijke sfeer dan dat nodig is bij kleinere ruimtes. Met een kleinere kantoorruimte sta je al snel 1-0 voor als het aankomt op de huiselijke sfeer, deze verkrijgen namelijk een stuk sneller een knus effect. Echter is knusheid creëren in grote ruimtes zeker niet onmogelijk. Het is belangrijk om de grote TL-lichten voor eens en voor altijd in de prullenbak te werpen en deze in te wisselen voor warmere lichtbronnen. Het is bewezen dat warme lichten en zachte pastelkleuren een stuk meer rust brengen, en rust is altijd goed op een werkvloer die nog wel eens chaotisch kan keren.

Decoratie als belangrijkste ingrediënt

Decoratie is misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor het bevorderen van de werksfeer door middel van interieur. Kantoorplanten brengen rust en kleur, maar dragen ook bij aan de luchtkwaliteit in de ruimte. En laten we eerlijk zijn, planten ruiken minstens net zo goed als een chemische luchtverfrisser, én zijn beter voor het milieu! Let wel, een té druk gedecoreerd kantoor kan juist een chaotisch beeld geven en het tegenovergestelde effect hebben van wat je probeert te bereiken. Beoordeel de ruimte en bekijk zelf of jouw kantoor grote of kleine kantoorplanten nodig heeft. Succes met het herinrichten van jouw ruimte!