Wonen

Waar moet je aan denken bij de plaatsing van een lamp?

Het is belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van je lampen in huis. Het kan namelijk een groot verschil maken voor de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Een populaire lamp voor het creëren van een gezellige sfeer is de Booglamp. Deze lamp heeft een gebogen arm en kan op verschillende hoogtes worden ingesteld. Hierdoor is hij ideaal om boven een zithoek te plaatsen, zodat hij het licht direct op de gewenste plek schijnt. Een booglamp is niet alleen geschikt voor een zithoek, maar kan ook gebruikt worden als statement piece in een hal of als accentverlichting in een hoek van de kamer.

Vergeet het bedlampje bij je bed niet.

Bovendien geeft een booglamp een mooie, moderne uitstraling aan je interieur.

Naast een booglamp kan een Bedlamp niet ontbreken in de slaapkamer. Deze lamp is functioneel en sfeervol tegelijkertijd. Een bedlampje kun je bijvoorbeeld op je nachtkastje plaatsen, zodat je voor het slapengaan nog even rustig een boek kunt lezen. Ook kun je een bedlampje gebruiken als nachtlampje, zodat je in het donker niet struikelt over je meubels. Kies voor een lampje met een warme kleur licht, zodat je slaapkamer een rustige en ontspannen sfeer heeft.

Denk ook aan de functie en de ruimte bij het plaatsen van je lamp

Bij het plaatsen van lampen is het belangrijk om rekening te houden met de functie van de ruimte. In een werkruimte, zoals een kantoor, is het bijvoorbeeld belangrijk om voldoende licht te hebben om goed te kunnen zien. Plaats hier dan ook een lamp die veel licht geeft, zoals een bureaulamp. In een woonkamer wil je juist een gezellige sfeer creëren, dus dan kun je beter kiezen voor een lamp die het licht mooi verspreidt, zoals een vloerlamp of hanglamp. Door goed na te denken over de plaatsing van je lampen, kun je de juiste sfeer en functionaliteit creëren in elke ruimte van je huis.