Geen categorie

Vlakke lichtkoepel

Met een vlakke lichtkoepel of een lichtstraat krijg je een heel andere sfeer in je kantoor of woning. Door een vlakke lichtkoepel, ook wel een daklicht genoemd, komt er enorm veel extra licht naar binnen. Daar krijg je energie van. Dat is logisch, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat daglicht gezond is voor mensen. Je wordt minder snel ziek en je bent veel actiever dan in een donkere omgeving of een ruimte met kunstlicht. Met een lichtstraat in je bedrijfspand zorg je ervoor dat je werknemers dus meer werk verrichten. Een daklicht is esthetisch veel mooier dan een plastic lichtkoepel.

Hoe werkt een vlakke lichtkoepel?

Het idee achter de bolle lichtkoepels van vroeger was dat er door die vorm extra licht naar binnen zou vallen. Door die bolle vorm zou regenwater en vuil snel en gemakkelijk van de lichtkoepel afstromen. In de praktijk valt dat tegen. Zo’n bolle koepel is van kunststof gemaakt en daar blijft vuil gemakkelijk aan hechten. Een vlakke lichtkoepel wordt onder een hoek van een paar graden gemonteerd. Daardoor loopt regenwater er vanzelf af. Vuil verdwijnt ook, want het glas is voorzien van een vuil werende coating. Om de warmte van de zon in de zomer buiten te houden kun je kiezen voor warmte werend glas.

Bestellen van een vlakke lichtkoepel

Je kunt een vlakke lichtkoepel online bestellen bij vlakkelichtkoepel.nl. Dat kan in enkele eenvoudige stappen. Eerst kies je welk product je wilt hebben. Je hebt keus uit verschillende lichtstraten en daklichten. Daarna geef je de afmetingen door. Op de site wordt uitgelegd om welke maten het gaat. Stap 3 is dat je kiest voor eventuele luxe extra’s, zoals zon werend glas. Na het afronden van de bestelling wordt jouw vlakke lichtkoepel enkele dagen later volledig gemonteerd bij jou thuis bezorgd.