Geen categorie

Tips voor het renoveren van je trap

Onze trap krijgt het maar zwaar te verduren. We lopen er dagelijks op, dus is het niet zo gek als je trap op een gegeven moment gaat slijten en aan vervanging toe is. Of dit nu gaat om een kleine verfbeurt of een complete renovatie. Wil je weten hoe je een traprenovatie zo goed mogelijk aanpakt? Wij geven je graag een aantal tips! Lees dus snel verder.

Nieuwe laag verf

Een trap kun je snel een hele andere look geven door een nieuw laagje verf aan te brengen. Dit kan dezelfde kleur zijn, maar je kan ook voor een compleet andere kleur kiezen. Dit geeft je interieur een hele andere uitstraling. Zorg er wel voor dat je eerst de oude laag verf opschuurt, zodat er geen hobbels en plekjes meer te zien zijn van de oude verf. Hierna kun je de verf aanbrengen! We adviseren om minimaal twee lagen verf aan te brengen, voor een goede dekking.

Nieuwe treden

Er zijn tegenwoordig verschillende designs voor een trap. Zo kun je een trap hebben met open treden of gesloten treden. Maar zo kan ook het materiaal van de trap nogal variëren. Gaat het om een houten traprenovatie? Koop dan nieuw hout, waarmee je heel de trap kunt renoveren. Hetzelfde geldt voor andere materialen, zoals vloerbedekking. Koop voldoende rollen vloerbedekking, zodat je alle treden en hoeken kunt bedekken met vloerbedekking.

Zelf doen of uitbesteden

Je kunt zelf de trap renoveren of uitbesteden. Dit hangt af van je wensen en de grootte van het project. We kunnen ons voorstellen dat je het geen fijn idee vindt als je zelf een grote traprenovatie gaat aanpakken, terwijl je hier niet zo veel vanaf weet. In dit geval kun je het beste een specialist inschakelen. Die weet niet alleen wat het beste is, de klus is ook eerder geklaard. De wat eenvoudigere projecten kun je ook zelf aanpakken natuurlijk. Dit is ook nog eens erg leuk om te doen!