Woonkamer

Tip: bankstel om zelf samen te stellen

39Vandaag een bijdrage met betrekking tot de zeggenschap die je zelf hebt op de inrichting van je woning. Eigenlijk gaan we er altijd maar automatisch vanuit dat we een kant en klare inrichting moeten zoeken, dat we in een woonwinkel toevallig een tafel, kast of bank tegen het lijf moeten lopen die wonderwel bij de indeling past. Echter, je kunt het ook omdraaien – en dat is precies wat ik met het volgende voorbeeld van het bankstel van Wortman wilde aantonen.

Eindeloze keuze in het samenstellen van een bank

Wortman is namelijk een professioneel meubelmakerij alwaar je je gehele inrichting kunt laten uitvoeren. Zij maken vele meubelen van teak en andere houtsoorten en zijn daarin zeer bedreven. Op het gebied van banken hebben ze vele merken in het assortiment die vrijheid van het individu als een van de hoogste waarde hebben. Die waarde wordt dan ook een meerwaarde, want je kunt zelf het bankstel van je keuze samenstellen. Zo hebben ze banken van Chair Creator en Sofa Creator, van Sit Design, Haveco, Target en Homerun. Ook hebben ze banken van Mainstream Concept en daar wilde ik aan de hand van enkele foto’s iets meer over vertellen.

40

Je kunt er namelijk alles aan veranderen, van de armleuningen tot de hardheid van het zitkussen, van de zithoogte van de bank tot de zitdiepte van de bank, van het aantal zitplekken tot de keuze voor een sofa- of hoekbank. Ook in de bekleding in vele leersoorten en stofsoorten heb je natuurlijk vrije keuze. Op die manier kun je dus altijd een bank naar je eigen smaak samenstellen, een die er altijd weer anders uit zal zien, echt ‘eigen’.

41