Verbouwing

Nieuw huis kopen

Een huis kopen is tegenwoordig niet meer te doen voor jong volwassenen die hun eerste huis willen kopen. De prijzen zijn enorm duur. Niet alleen in de grote steden maar ook in de kleinere steden en dorpen nemen de prijzen enorm toe. Voor een klein huis betaal je al snel 250.000 euro. Omdat deze prijzen zo duur zijn gaan we in dit blog vertellen hoe je wat geld kan besparen met een paar investeringen. Deze investeringen kosten natuurlijk wel geld maar deze heb je er na 5 jaar meestal wel uit en dan kun je daarna een stuk goedkoper leven.

Slimme investeringen voor je huis

De meest voor de hand liggende investering is natuurlijk zonnepanelen. Door zonnepanelen hoef je bijna tot geen geld meer uit te geven aan elektriciteit. Dit is natuurlijk erg voordelig op de lange termijn. Een andere investering levert je niet gelijk geld op maar wel als je je huis verkoopt: vergroot je woning. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een dakkapel. Een andere goede investering is om je huis te laten isoleren. Wanneer je huis goed geïsoleerd is bespaart je dit enorm veel gas, vooral met de actuele gasprijzen is dit een slimme investering. De laatste investering is een sedumdak.

Sedumdak

Deze investering is misschien niet zo voor de hand liggend. Hoe kan een sedumdak nou geld opleveren? Een sedumdak zorgt voor een goede isolatie waardoor je dit gas kosten bespaard. Hierdoor hoef je je dak al niet meer te isoleren en het staat ook nog eens mooi. Dit is echter niet het enige voordeel. Wanneer je een sedumdak combineert met zonnepanelen zal je dit nog meer rendement geven. Een sedumdak verlaagd namelijk de omgevingstemperatuur waardoor je zonnepanelen in staat zijn om wel tot 25% meer energie op te nemen. Dit zorgt voor een 6% hoger rendement.