huis

Kies de juiste vaatwasser

Ben je op zoek naar een nieuwe vaatwasser of heb je er nog nooit eentje gehad maar ben je het eeuwige zelf afwassen inmiddels wel zat? Omdat de keuze voor een vaatwasser die het beste bij jouw huishouden past niet altijd even simpel is, kun je het beste eerst eens goed rondkijken voordat je overgaat tot de aanschaf. Op internet vind je op diverse sites niet alleen verschillende modellen waaruit je kunt kiezen, maar ook een keuzehulp. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op www.vaatwasser.nl Op deze site kun je zelf bepalen wat jij belangrijk vindt bij een vaatwasser.

Kies het juiste model
Als je overweegt een vaatwasser aan te schaffen, hou dan rekening met de volgende punten. Kijk om te beginnen waar je de vaatwasser wilt neerzetten. Je kunt namelijk kiezen tussen de volgende modellen: inbouw, vrijstaand of onderbouw. Als je de vaatwasser op een plek kunt neerzetten waar alle ruimte is, kies je bijvoorbeeld voor een vrijstaand model. Wil je de vaatwasser in de keuken inbouwen? Dat kan prima met een inbouwmodel.

Energielabel
Vervolgens kijk je naar het energielabel van de vaatwasser. Vaatwassers verbruiken water en stroom en als je kiest voor een zuiniger exemplaar kan dit je op den duur aardig wat geld besparen.

Hoeveel geluid maakt de vaatwasser?
Niet onbelangrijk is te kijken naar het geluidsniveau. Heb je een open keuken of staat de vaatwasser in een afgesloten ruimte? In het eerste geval is het niet fijn als je een vaatwasser hebt die veel geluid voortbrengt, want dit hoor je dan tot in de kamer. Staat de vaatwasser bijvoorbeeld in de berging, dan is het minder vervelend als deze wat meer geluid produceert.

Hoeveel past erin?
Afhankelijk van je situatie thuis kies je voor een vaatwasser waar het aantal couverts in past waar jij wat aan hebt. Stel, je hebt een groot gezin of geeft vaak etentjes met veel gasten, dan is het handig als je zoveel mogelijk bestek, serviesgoed en pannen in het apparaat kwijt kunt. Anders sta je nog de helft van de spullen handmatig af te wassen.

Diverse opties
Kijk ook naar de verschillende opties die erop de vaatwasser zitten. Deze zijn niet voor iedereen van toepassing. Als je maar een klein huishouden hebt en niet zoveel serviesgoed is het wel handig als je het apparaat kunt laten draaien op een programma voor een halfvolle machine. Dit kost je minder water en stroom maar zorgt er ook voor dat je wel altijd een schone vaat hebt. Kijk goed naar de diverse opties en welke jij belangrijk vindt.

(Laten) aansluiten
Je kunt een vaatwasser kopen bij een bedrijf dat deze ook voor je aansluit. Als je dit laat doen weet je zeker dat de aansluiting goed is en heb je er ook altijd garantie op, mocht er iets niet goed zijn.

Maak gebruik van het forum
Wanneer je op de site van vaatwasser.nl kijkt, kun je ook vaatwassers vergelijken. Bij je zoektocht naar het geschikte apparaat kun je via een aantal filters aangeven wat je zoekt. Nadat je deze filters hebt aangevinkt komen er een aantal modellen op het scherm te staan die bij jouw wensen past. Deze kun je met elkaar vergelijken en zo de juiste keuze maken. Weet je nog niet precies wat te kiezen? Vraag dan meer informatie aan of ga hiervoor naar een winkel. Ook de recensies van andere mensen die reeds een vaatwasser hebben aangeschaft, kunnen nuttig zijn. Je vindt deze onder de button Forum. Het is altijd slim om eerst op het forum te kijken voordat je een vaatwasser koopt. Tips van gebruikers laten je zien wat er wel of juist niet handig is bij een bepaalde machine.

Installatie en problemen
Je kunt een vaatwasser aanschaffen en zelf installeren maar bij een storing zul je in de meeste gevallen toch een monteur bellen. Als een erkend bedrijf de vaatwasser bij jou thuis geïnstalleerd heeft zit er voor een bepaalde tijd garantie op. Binnen deze periode zullen zij problemen kosteloos voor je verhelpen. Heb je een bepaalde storing in het apparaat en wil je graag weten wat er aan de hand is? Ook dan kun je terecht op www.vaatwasser.nl Je vindt er een overzicht van veel voorkomende storingen die ook andere mensen met dezelfde vaatwasser al meegemaakt hebben. Misschien kun je zelf de vaatwasser storing oplossen met de tips. Altijd handig, want misschien is het een storing die dusdanig klein is dat je er niet eens een monteur bij hoeft te halen.