Wonen

Een oude of een verouderde eiken balk?

Echte oude eiken balken zijn enorm populair als interieur object. De unieke uitstraling van ‘echt oud eikenhout’ is natuurlijk ook prachtig en de vraag naar oude eiken balken is de laatste jaren explosief toegenomen. Ditzelfde geldt uiteraard voor de prijs. Echte oude eiken balken, zeker die van goede kwaliteit, zijn extreem kostbaar. Met de verouderde eiken balken van EIKENvakman.nl ontvangt u een balk met de look van oud eikenhout, maar dan voor een scherpe prijs en bent u verzekerd van topkwaliteit!

Verouderde eiken balken bij EIKENvakman.nl in 3 stijlen.

Bij EIKENvakman.nl kunt u drie verschillende stijlen verouderde eiken balken bestellen. Wij verouderen uw eiken balk met de hand. Dit doen wij bij EIKENvakman.nl volledig in eigen beheer, waarbij ervaren houtbewerking-vakmannen zorgen voor een prachtige eiken balk met levensechte ‘oude eikenhout look’.

Stijl 1: De basis van een verouderde eiken balk betreft altijd een rustiek eiken balk (ad 20-25%). Deze schaven wij met de hand, zodat een mooie natuurlijke vorm gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de balk (op)geborsteld, waarbij het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven duidelijk geaccentueerd worden, voor een eikenhout balk met mooie & duidelijke accenten.

Stijl 2: Bij de 2e stijl wordt de geschaafde en geborstelde eiken balk ook nog gerookt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ammoniak, dat een reactie opwekt bij het looizuur in het eikenhout. Dit versnelt het verouderingsproces waarbij die mooie donkere ‘oude eikenhout kleur’ gerealiseerd wordt.

Stijl 3: Bij de 3e stijl wordt de balk vervolgens nog behandeld met whitewash en olie. Eerst wordt whitewash aangebracht en na een tijdje weer van het oppervlakte verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de whitewash in de nerven achterblijft. Daarna wordt de balk behandeld met olie, voor een mooie egale afwerking van uw oude eiken balk.

Altijd een passende verouderde eiken balk bij EIKENvakman.nl! Bekijk direct online onze ruime collectie & bestel direct – voor de beste prijs – een oude eiken balk. Wij zorgen ervoor dat deze snel bij u thuis bezorgd wordt!