Geen categorie

Een casco-constructie kiezen dan een turn-key huis

Vanwege budget overwegingen kiezen sommige mensen liever voor een casco woning dan voor een turn-key woning. Mocht je nog niet bekend zijn met de term casco constructie of casco woning, dan kun je onderstaande uitleg bekijken. Kiest u voor een ruwbouw, dan bouwt de aannemer alleen de opbouw van het gebouw. De aannemer doet de basis fundering, het inlijsten, het bouwen van de muur, de dakbedekking en het installeren van de deuren en ramen. Het huis zal onafgewerkt blijven. De huiseigenaren kunnen dus zelf de afwerking taken uitvoeren, zoals vloeren, de muur schilderen en de verlichting installeren.

Is Shell-constructie aanpasbaar?

De casco bouw is flexibel en aanpasbaar. De huiseigenaren kunnen selecteren welke projecten de aannemer moet doen. Ze kunnen de aannemer bijvoorbeeld ook vragen om het sanitair of de elektriciteit aan te leggen. Vervolgens berekent de aannemer de kosten van de aanvullende projecten. De aannemer kan het huis bouwen op basis van de specificaties die de huiseigenaren willen. Dit soort projecten is gunstig voor de huiseigenaren. Ze kunnen de bouwkosten verlagen. Misschien hebben ze de vaardigheid en ervaring in een bepaald bouwgebied. Dus ze kunnen de rest van het project zelf doen.

Welke constructies zijn inbegrepen in een romphuis?

De casco constructie richt zich op het bouwen van de hoofdstructuur van het huis. Het omvat dus geen interieurafwerking zoals vloeren en interieurontwerp. Dus, welke elementen zijn opgenomen in de schaalconstructie? Eerst zal de aannemer de fundering en het structurele skelet bouwen. Dan omvat het project ook de muur, het dak en de isolatie. De casco constructie omvat over het algemeen niet het sanitair project en elektrische werkzaamheden. Daarnaast biedt het ook onafgewerkte vloeren en wanden. Dus als huiseigenaar kun je doorgaan met het voltooien van de afwerkingsprojecten zoals vloeren, het installeren van elektrische elementen, het schilderen van de muur en het ontwerpen van het interieur.