Wonen

Aluminium kozijnen repareren

Aluminium is het beste materiaal voor kozijnen, maar een poging tot inbraak kan in een klein hoekje zitten en enige reparatie is dan nodig. Mijn kozijnen waren ook aan vervanging toe en ik heb de aluminium kozijnen laten repareren tegen een betaalbare prijs. Voor ik het wist zag alles er weer zo goed als nieuw uit.

Aluminium kozijnen repareren

Hoe het in zijn werk ging

Allereerst werd het oude raam verwijderd en het glas dat gebroken was werd netjes opgeruimd. Vervolgens moest er nieuw glas geselecteerd worden. Aangezien ik voorafgaand dubbelglas had was dit opnieuw mijn keuze. Ik wist namelijk zeker dat dit goed in het aluminium kozijn zou passen. Het glas werd opgemeten en in het kanaal van het stationair aluminium venster geplaatst. De middenbeugel werd terug op zijn plaats gezet en klaar was Kees! Vervolgens moest de firma de aluminium kozijnen repareren. Hoewel aluminium duurzaam is en niet schadegevoelig is, had ik toch door de inbraak enige krassen op mijn kozijn. Aluminium is lastig te repareren dus ik heb de beste reparateur ingehuurd om alles er weer als nieuw uit te laten zien. Vervolgens kreeg het aluminium een likje verf om het geheel af te maken. Er is niets meer van de beschadigingen te zien!