Woning

5 ideeën bij de aanschaf van een cilinderslot!

Een cilinderslot geeft de juiste beveiliging voor jouw woning. Je kan ze eenvoudig op jouw binnen- en buitendeuren plaatsen. Wij geven jou 5 ideeën bij de aanschaf van een cilinderslot. Zo haal je het optimale uit jouw slot.

1. Een goedkoop of duur cilinderslot?

Bedenk allereerst wat je budget is, wil je een goedkoop of duur cilinderslot? Bij een goedkoop cilinderslot kan je het beste kiezen voor de M&C Matrix met SKG2 keurmerk. Deze zijn minimaal 3 minuten inbraakwerend tegen wel alle inbraakmethodes. Dit slot heeft als enige een kerntrekbeveiliging onder alle SKG2 cilindersloten. Dit is van belang, omdat kerntrekken een veelvoorkomende en eenvoudig uit te voeren inbraakmethode is. Ook de Iseo F6 Extra S met SKG3 keurmerk is zeer sterk en goedkoop. Voor een duur cilinderslot kan je het beste voor de M&C Condor met SKG3 keurmerk. Deze biedt een beveiliging van wel minimaal 5 minuten en dat ook tegen alle voorkomende inbraakmethodes.

2. Kies voor gemak

Kies daarnaast voor gemak door het juiste soort cilinderslot te kiezen. Een dubbele of halve cilinder zal minder gemakkelijk te bedienen zijn dan een knopcilinder. Daarom is een knopcilinder zeker een aanrader als je gemak wilt. Hierbij zit er aan de binnenkant van de deur een draaiknop en aan de buitenkant een sleutelgat. Zo ben je alsnog optimaal beveiligd en heb je in één draai jouw deur open als er visite of een pakketbezorger aan de deur staat. Het enige nadeel is, is dat het niet voor deuren met glas of een brievenbus geschikt is, omdat inbrekers de knop dan van buitenaf open kunnen draaien. In dat geval kan je beter voor een knopcilinder met anti-manipulatieknop of een dubbele cilinder kiezen.

3. Zorg voor gelijksluiting

Heb je meerdere cilindersloten nodig, dan kan je het beste voor gelijksluitende cilinders kiezen. Dit betekent dat je meerdere deuren in jouw woning met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Hierdoor heb je geen last meer van een zware sleutelbos of het lang zoeken naar de juiste sleutel. Je kan dit ook voor jouw schuur, bedrijfspand of boot eenvoudig regelen. Zo kan je jouw woning, kajuit van de boot, bedrijfspand en/of schuur met dezelfde sleutel openen. Bovendien kan je meerdere soorten cilinders kiezen die gelijksluitend zijn, namelijk een dubbele, halve en knopcilinder. De dubbele is de standaard cilinder met twee sleutelgaten en de halve met één sleutelgat en aan de andere kant niets, ideaal voor kastdeuren of als bijzetslot. Over de knopcilinder hebben we hiervoor al verteld.

4. Zorg voor onnodig extra kosten

Wil je onnodig extra kosten voorkomen? Dan kan je het beste meteen het juiste aantal cilinders bestellen, maar ook het juiste aantal sleutels. Als je deze bij laat maken ben je namelijk een stuk duurder uit. Koop daarom een paar extra sleutels, voor als je deze kwijtraakt of voor het geval dat meerdere mensen een sleutel voor jouw woning of bedrijfspand nodig hebben. Heb je een certificaat bij jouw cilinderslot, dan is het ook aan te raden om deze op een geheime, lastige plek te verstoppen, zodat anderen daar niet zomaar bij kunnen. Anders kunnen zij namelijk jouw sleutels of cilinders op vertoon van het pasje bij laten maken. Dit certificaat zit vaak bij de wat duurdere sloten, zoals van M&C.

5. Schaf kerntrekbeslag aan

Als laatste is het een slim idee om meteen bij jouw cilinders kerntrekbeslag aan te schaffen, als je dit nog niet hebt. Hiermee schrik je namelijk inbrekers af en komen ze minder snel jouw woning in. Ook hiermee bespaar je onnodig extra kosten, omdat een inbreker minder snel jouw deur of slot beschadigd. Daardoor ben je uiteindelijk goedkoper uit als je ook voor kerntrekbeslag kiest. Je kan het model kiezen dat bij jouw deur en interieur het beste past. Nu je duidelijk ideeën bij een cilinderslot hebt kan je deze aanschaffen. Neem daarom eens een kijkje bij alle cilindersloten met kerntrekbeslag.