Bouw

Wat is de gietvloer prijs per m2? 

Wanneer je op het punt staat om een gietvloer te laten realiseren in je woning zal je tot de vaststelling komen dat er toch best een aantal factoren zijn waar je rekening mee moet houden. De voordelen waar je op kan rekenen bij een dergelijk type vloer spreken alvast voor zich. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is het natuurlijk van cruciaal belang om ook de nodige aandacht te besteden aan de gietvloer prijs per m2. Zijn de kosten hiervoor niet helemaal duidelijk en wil je graag meer concreet kunnen ontdekken waar je op financieel vlak ongeveer rekening mee moet houden? Dan zal de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld één en ander weten te verduidelijken. 

Is er sprake van een prijsverschil tussen de verschillende gietvloeren? 

Wanneer je even een vergelijking gaat uitvoeren tussen de verschillende soorten gietvloeren die op de markt aanwezig zijn zal je direct tot de conclusie komen dat de gietvloer prijs per m2 niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Voor de zogenaamde epoxyvloer geldt dan ook bijvoorbeeld dat ze iets voordeliger is in vergelijking met de polyurethaan gietvloer. Ondanks het feit dat de kostprijs van hun potentiële gietvloer voor zeer veel mensen van cruciaal belang is moet het gezegd dat er toch niet alleen maar hier bij stil mag worden gestaan. Bovendien is het namelijk zo dat er eveneens rekening moet worden gehouden met de mogelijkheden die voorhanden zijn. Wil je bijvoorbeeld graag kunnen rekenen op de aanwezigheid van vloerverwarming? Dan kan dat ervoor zorgen dat het wellicht minder interessant is om te kiezen voor een epoxyvloer. Dat ondanks het feit dat deze gietvloer prijs per m2 dus wel wat lager is gelegen.  

Hoeveel bedraagt de gietvloer prijs per m2? 

De gietvloer prijs per m2 die je moet betalen is dus afhankelijk van het type gietvloer waarvoor je kiest. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat je rekening kan houden met deze kosten: 

  • Gemiddeld tussen de 70 en 110 euro voor een epoxyvloer;  
  • Gemiddeld tussen de 80 en 120 euro voor een polyurethaan vloer; 
  • Gemiddeld tussen de 60 en 80 euro voor een troffelvloer; 

Het zou zomaar kunnen dat de hierboven aangehaalde kosten voor jou net wat te hoog zijn gelegen. Wanneer dat het geval is zou je ook kunnen opteren voor het laten realiseren van bijvoorbeeld een beton ciré vloer. De kosten hiervoor zijn wat lager gelegen dan bij de gietvloer het geval is. 

Gietvloeren voor woning & bedrijf | G-vloeren 

Kan je besparen op de kostprijs van een dergelijke vloer? 

Wil je kunnen rekenen op de meest interessante gietvloer prijs per m2? Dan zal je in de praktijk bijzonder graag gebruik willen maken van enkele interessante bespaartips. Je kan namelijk deze prijs wel degelijk op een vrij eenvoudige manier drukken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door ervoor te kiezen om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende partijen. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking zorgt er in ieder geval voor dat de gietvloer prijs per m2 op die manier aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. Dat is zeker en vast een aanrader te noemen.