Geen categorie

Waarom gebruikmaken van een draai kiep raam?

Bij het uitkiezen van de ramen voor je woning zal je kunnen vaststellen dat er tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden bestaan. Eén  van de opties waar je gebruik van kan maken is een zogenaamd draai kiep raam. Er kan worden vastgesteld dat dit type raam door de jaren heen merkbaar populairder is geworden. Dat is uiteraard het gevolg van de vele interessante voordelen waar je bij dit type raam op kan rekenen. Wil jij ook ontdekken waarom de keuze voor dit raam in de praktijk nu precies zo interessant kan zijn? Dan zal de informatie op deze pagina je dat vertellen!

Wat is een draai kiep raam? 

Een draai kiep raam is een raam dat over de mogelijkheid beschikt om rond twee assen te draaien. Dit zorgt ervoor dat het raam zowel verticaal kan draaien als horizontaal kan vallen of kiepen. In deze laatste situatie is er slechts sprake van een gedeeltelijk geopend raam. Hierdoor kan er een merkbaar betere beveiliging worden gerealiseerd tegen inbrekers of tegen slechte weersomstandigheden. Eveneens kenmerkend voor een raam als deze is dat ze over twee standen beschikt. Je kan ze eenvoudig naar binnen draaien, maar je kan bovendien ook kiezen voor een stand waarbij er aan de bovenkant ongeveer 15 centimeter opening zal zijn. Het unieke systeem waar draai kiep ramen over beschikken zorgt ervoor dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Om welke voordelen het daarbij exact gaat ontdek je meteen hieronder!

Welke voordelen zijn er verbonden aan een draai kiep raam?

Je kan er op rekenen dat er verschillende voordelen zijn verbonden aan een draai kiep raam. Het is dan ook omwille van deze reden dat steeds meer mensen de keuze maken om te kiezen voor het kopen en laten plaatsen van een dergelijk raam. In ieder geval is het zo dat we een onderscheid maken tussen drie bijzonder interessante voordelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  • Het is mogelijk om een draai kiep raam zeer eenvoudig te reinigen. Je kan ervoor kiezen om het raam naar binnen te openen waardoor je op een veilige en bovendien ook zeer efficiënte manier het raam kan schoonmaken. Dit is zeker een interessant voordeel. 
  • Voor dit type ramen geldt dat ze over een zogenaamde valstand beschikken. Veel mensen willen graag op een veilige manier hun woning  ventileren, maar hebben die mogelijkheid niet. Door te kiezen voor draai kiep ramen wordt dit probleem opgelost. 
  • Tijdens warme zomernachten is het mogelijk om je raam (gedeeltelijk) te openen zonder dat de rolluiken daarvoor opgetrokken dienen te worden. Ook dit is een voordeel waar je bij andere ramen helaas niet op kan rekenen.

Voorheen werd er in principe vrij weinig gebruik gemaakt van een draai kiep raam. Daar is door de jaren heen verandering in gekomen. Steeds meer mensen hebben dan ook de voordelen van dit type ramen leren kennen en zijn er helemaal door verkocht. Ben jij dus met andere woorden ook nog op zoek naar nieuwe ramen om te kopen voor in jouw woning? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze exemplaren zonder meer het overwegen waard kunnen zijn!